Om kunstneren


Lars Widenfalk

Født 1954 i Härjedalen i Sverige.

Lars Widenfalk arbejder primært som billedhugger i henholdsvis Sverige, Tjekkiet og Italien (Pietrasanta). Han arbejder gerne i flere forskellige materialer - fra bronze til sne/is. Men det er stenen, for det meste marmor og granit, som er det foretrukne materiale - i de senere år ofte i kombination med glas. Lars Widenfalk har studeret arkæologi og kunsthistorie ved Uppsalas Universitet i Sverige. Senere studerede han ved Norwegian National Academy of Fine Arts, Oslo 1982-85. Arbejder på værksteder i henholdsvis Sverige og Tjekkiet.

Han har et stort antal udstillinger bag sig, mest i Sverige, men har også deltaget i flere udenlandske udstillinger i f.eks. Danmark (Brandts Kædefabrik, 1989), Norge, Tjekkiet og Italien. Og han er repræsenteret i en række kunstsamlinger - Swedish State Art Council, Göteborg Art Museum, Sundswalls Museum and House of Parliament. Lars Widenfalk er tillige repræsenteret ved Norwegian Art Council and Contemporary Modern Museum in Norway.

I en nordisk sammenhæng har Lars Widenfalk længe fremstået som en af de betydeligste eksponenter for en revitalisering af den figurative stenskulptur.


Skulpturer af Lars Widenfalk:


Aurora

Tilbage


Skulpturpark
Sculpture Park / Skulpturenpark
Kort som PDF Map as PDF Karte als PDF
Info Home